Reserveer nu!
 
Huis-Op-Curacao : Eiland informatie : Bezienswaardigheden : Christoffel Park
 

Christoffel Park

Het Christoffelpark is het grootste natuurpark van Curaçao. Het park - 2300 hectare groot - bestaat uit 3 voormalige plantages: Plantage Savonet, Plantage Zorgvlied en Plantage Zevenbergen en het heuvellandschap Jeremi. Er zijn verschillende zeldzame planten en dieren in het park waaronder het endemische Curaçaose witstaarthert, de cottontail, de endemische zweepslang, verschillende vleermuizensoorten, cactussoorten en ook orchideeën en bromelia's. Ook zijn er verschillende soorten vogels te vinden waaronder de endemische kerkuil, de Caracara, de witstaartbuizerd en verschillende anderen. Naast natuur biedt het park ook veel aan cultuur. Het Savonet plantagecomplex omvat niet alleen een prachtig landhuis, maar ook veel bijgebouwen en structuren die allemaal een eigen functie hadden in het plantageverleden. Er worden in het park verschillende wandelingen georganiseerd waarbij wordt ingegaan op deze geschiedenis.

curacao_christoffelpark

Bezoekers met een auto kunnen op eigen houtje de verschillende autoroutes verkennen die sinds een paar jaar volledig verhard zijn. Een 4x4 is niet meer nodig. Naast de verharde autowegen zijn er 8 verschillende wandelroutes, variërend van de kortste en makkelijkste (ook geschikt voor mensen die wat moeilijker ter been zijn) tot de absolute die-hard wandeling naar de top van de Christoffelberg, het hoogste punt van het eiland.

Voor bezoekers die graag wat meer informatie willen krijgen over de natuur, en niet zelf willen rijden is er de mogelijkheid om mee te gaan met een pickup safari onder leiding van een van de parkrangers. Tijdens deze 4-uur durende rondrit wordt er van alles verteld en is de kans op het spotten van bijzondere dieren en planten een stuk groter. Het is ook mogelijk om het park met de fiets te verkennen.

Het park is van maandag tot en met zaterdag geopend van 7.30 tot 16.00 uur, en op zondags van 6.00 tot 15.00 uur.
Meer informatie over de activiteiten in het Christoffelpark is te vinden op www.carmabi.org. Voor het bespreken van een gids, de Pick-up safari, Deer Spotting Sunset Tour of andere speciale activiteiten kunt u emailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien..

 

Google Translate

 
 

Lagoworks Web & Design 2019