Reserveer nu!

 
Huis-Op-Curacao : Eiland informatie : Duiken
 

Duiken in een nog niet aangetaste onderwaterwereld

Duiken in de wateren rond Curaçao is uniek. Eén van de top duiklocaties van de wereld. Koraalriffen vlak bij de kust, grotten en oude vulkanische formaties zorgen voor unieke, verrassende en adembenemend mooie duikplekken. Kleurrijke vissen, spelende dolfijnen, rustig zwemmende zeeschildpadden, verstopte verpleegstershaaien, elegante zeepaardjes en wuivende zeeanemonen. Duiken op Curaçao zal altijd een belevenis zijn die u niet snel zult vergeten.

Duiken Playa LagunDuiken Iguana

Van oorsprong bestaat Curaçao uit vulkanisch kalkgesteente waarop koraal eeuwenlang zich heeft afgezet. Langs de kustlijn zijn de meest schitterende koraalriffen te bewonderen. In de wateren rond Curaçao is een overvloed aan zeefauna te vinden zoals kleurige papegaaivissen, zilverachtige barracuda's, red snapper, kleurige vlindervissen enz. Dit zijn slechts enkele soorten die u zult aantreffen. Vlak langs de kust vindt u koraal- en zeeanemonen. Op Curaçao zijn zo'n 65 duiklocaties, waarvan er velen een boei met ketting hebben zodat u eenvoudig kunt afdalen. Veel van de mooiste duikplekken liggen vlak langs de kust zodat u vanaf het strand kunt duiken. Ook zijn op Curaçao schitterende duiksites waar u kunt wrakduiken.

Wie kan duiken op Curacao? Iedereen vanaf een jaar of 10! U hoeft geen ervaren duiker te zijn. Ook beginners kunnen als duiker een kijkje onder water nemen. Samen met een duikinstructeur kunt u één dag kennis maken met duiken. U kunt ook een meerdaagse (3 à 4 dagen) cursus volgen en uw duikbrevet halen. Er zijn meerdere, volledig erkende, duikscholen op Curacao.

Ervaren duikers kunnen hun hart ophalen op de vele eerste klas duiklocaties op Curacao. Ervaren duikers kunnen bij de duikscholen terecht voor het halen van specialistische duikbrevetten.

 

 

Google Translate

 
 

Lagoworks Web & Design 2019